14 July, 2020

Зошто да станете сертифициран Salesforce професионалец?

alt

Доколку сте ИТ или менаџмент професионалец, практичар во е-трговија или директор на продажба и барате начини да се специјализирате во ниша област со одлични можности за кариера, обуката за Salesforce ќе биде природен избор, бидејќи сè повеќе и повеќе бизниси усвојуваат Salesforce за управување со односи со клиенти (CRM) и маркетинг планови.

Сертификацијата за Salesforce е одличен начин да се здобиете со експертиза во светската број еден CRM платформа во облак, која денес има голема побарувачка кај бизнисите од сите големини. Уште повеќе, со оглед на тоа што бројот на крајни корисници на платформата Salesforce значително се зголемува, компаниите се соочуваат со недостиг на добри квалификувани експерти со знаење на Salesforce. Тие сакаат умешни Salesforce луѓе кои ја знаат платформата и можат да ги користат нејзините можности за своите деловни потреби.

Причини да научите Salesforce

Платформата Salesforce доминира на светскиот пазар, со над 150.000 компании што го зголемуваат својот бизнис преку Salesforce. Од малите бизниси до технолошките гиганти како Google и Facebook, фирмите ги користат своите Salesforce пакети на услуги и производи за решавање на деловните проблеми. Индустриите низ целиот спектар го усвоија Salesforce за своите секојдневни процеси и работни потреби. Работните места во Salesforce се многу, а обемот за кариера на Salesforce е огромен. Според студијата на Gartner, деловните активности од сите големини се префрлаат од локалните системи во облак. Предвидено е дека во 2020 година, инвестициите на SAAS ќе достигнат приближно 42 милијарди долари.

Флексибилноста на Salesforce за прилагодување, градење и дистрибуирање апликации во рамките на платформата ги унапредува иновациите во сè повеќе дигиталната економија. На глобално ниво, растот на работата во екосистемот на Salesforce се предвидува да биде највисок во секторот финансиски услуги и преработувачката индустрија. Малопродажбата, комуникациите и медиумските индустрии, исто така, се очекува да бидат врвни корисници на Salesforce. Што значи тоа? Ако веќе работите во кој било од овие сектори, сертификацијата на Salesforce може да помогне за иднината на вашата кариера. Бизнисите се наоѓаат длабоко во дигиталната трансформација, а облакот е клучен фактор за успех. Значи, ажурирањето на вештините во облак-технологии како што е Salesforce ќе биде отскочна штица за успех.

alt

Кои се основните услови за учење на Salesforce?

Улогите за работа на Salesforce можат да варираат од администратор, програмер, аналитичар за квалитет, деловен аналитичар, до сопствениците на производите. Додека на администраторот на Salesforce не му треба знаење за кодирање, на програмерот му се неопходни извесни вештини за кодирање. Бидејќи развојот се одвива во Apex, ова бара одредено знаење за програмирање или познавање на Java, .net, CSS, Javascript, REST, SOAP и HTML5. Оние со позадина за програмирање ќе си го олеснат преминот во улогата на програмер во Salesforce, додека некој почетник во програмирање може да има пострмна крива на учење.

Најдобар начин за започнување кариера во продажбата, маркетингот, електронската трговија или технологиите што овозможуваат која било од овие позиции е да се научи Salesforce. Сертифицирајте се и искористете ги можностите за кариера и плата во екосистемот на Salesforce.

Share: